Toen en nu...

Een terugblik op Sint John

Dit is de plek om je in de historie van Middelburg te wanen. In het achttiende eeuwse pand kraken de oude planken en ruik je meteen de vers gebrande koffie.

Een coffeeshop (in de traditionele zin des woords) aan de Sint Janstraat 40 in Middelburg. Van 1972 tot 2009 werd in Sint John alleen koffie, thee, yoghurt-ijs, etc geschonken, maar de nieuwe eigenaar Geoffrey Hendrikse bracht daar verandering in en zette ook bieren en wijnen op de kaart.

Geschiedenis

1972

Hans van den Ende

Sint John werd in juli 1972 gestart door de uit Utrecht afkomstige Hans van den Ende en Ria. Het pand heet de Wildeman maar is ooit hernoemd tot ’t Oude Bierhuys – een verre voorganger. In het pand waren onder meer een autogarage en een brandweerkazerne gehuisvest. Hans en Ria verhuisden later naar Bonaire.

1972

1991

Jan Jobse

De zaak werd in 1991 overgenomen door de familie Jobse uit Gapinge. Zij blijven in de zaak tot 2009.

1991

2009

Geoffrey Hendrikse

In 2009 neemt Geoffrey Hendrikse, samen met zijn vriendin Sanne Mooij, Sint John over. Het stel behoudt alle goede tradities van de zaak maar voegt daar ook alcoholische dranken aan toe. Dat is niet helemaal toevallig: in juni 2011 openen zij ook ‘Wijnkoperij De loods’, aan de Kromme Weele in Middelburg (na eerder al een vestiging te hebben geopend in Breda). Geoffrey is een telg van een horecafamilie. Zijn ouders waren de eigenaars van het Middelburgse Sterrenrestaurant ‘Het groot paradijs’en ‘Restaurantje nummer 7’, hij werkte zelf eerder als rechterhand van Sergio Herman in Oud Sluis en broer Yuri Hendrikse is eigenaar van ‘Eetcafé Duinlust’ in Dishoek. In januari 2017 werd bekend dat Geoffrey en Sanne hun woonhuis boven de zaak zullen verbouwen tot een Bed & Breakfast met vier kamers. Die B&B wordt nog voor Pinksteren 2017 geopend.

2009
Winkelwagen
Scroll naar boven